Povezava do vašega spletnega tečaja

Tečaji španščine online in inštrukcije na daljavo

15.04.2021
Tečaji španščine online in inštrukcije na daljavo

Tečaji španščine online in inštrukcije na daljavo.

 

Zakaj se odločiti za učenje španskega jezika?

Španščina je po številu maternih govorcev drugi najbolj razširjen jezik na svetu. Če se boste odločili za potovanje v katero izmed špansko govorečih držav, vam bo učenje španskega jezika znatno izboljšalo izletniško izkušnjo. Prav tako je znanje tega jezika izredno koristno pri iskanju zaposlitve saj predstavlja pomembno konkurenčno prednost. Ni pa potrebno, da jezik obvladate do potankosti. Za začetek se lahko udeležite tečaja španščine na osnovnem nivoju in na ta način spoznate besedišče in koristne fraze. Tečaja španščine se lahko udeležite v živo ali pa se odločite za spletno učenje. Še ena opcija pa je, da si poiščete izvajalca inštrukcij na daljavo ali inštruktorja s katerim se boste srečevali v živo. Možnosti za učenje španskega jezika je veliko. V nadaljevanju pa se bomo posvetili predvsem spletnemu učenju in inštrukcijam na daljavo ter jih primerjali s klasičnim učenjem španskega jezika.

 

Tečaji španščine ali tečaji španščine online?

Preden se boste lotili učenja španskega jezika se morate odločiti ali vam bolj ustreza spletno učenje ali pa se boste odločili za tečaj španskega jezika v živo. Zavedati se morate prednosti in slabosti, ki jih vsak tip učenja ponuja. Spletno učenje je lahko dosti bolj praktično in tudi učinkovito kot tisto v živo. Glavna prednost tečajev online je, da se jih lahko udeležite ne glede na to kje se nahajate. Potrebovali boste le računalnik, ki ima stabilno internetno povezavo in zvočnike oziroma slušalke, prek katerih boste lahko poslušali vašega inštruktorja. To pomeni, da boste za učenje španskega jezika porabili samo toliko časa kot traja sam tečaj španščine. Posameznik na ta način prihrani ogromno časa, ki ga bi drugače namenil za pot do tečaja. Še ena prednost spletnega učenja pa je, da se lahko tečaja španščine udeležite ne glede na to kdo ga izvaja in kje se učitelj nahaja. Zaradi tega, lahko inštruktorje oziroma tečaje španščine izbirate na podlagi kvalitete. Glavna merila izbire so torej predmetnik, cena inštrukcij in kakovost predavatelja. Lokacija inštruktorja in izvedbe tečaja španščine pa pri izbiri ne igrata nikakršne vloge. Tako se boste lahko odločili tudi za maternega govorca, ki vam bo pomagal pri učenju španskega jezika, tudi če se ta nahaja na drugem koncu sveta. Spletno učenje torej posameznikom daje dosti več izbire in svobode, to pa dolgoročno privede do boljših rezultatov pri učenju španskega jezika.

 

Tečaji online ali inštrukcije na daljavo?

V prejšnjem odstavku smo navedli nekaj prednosti spletnega učenja španščine pred učenjem španskega jezika v živo. Zdaj pa se bomo posvetili primerjavi med tečaji španščine  in individualnimi inštrukcijami na daljavo. Tečaji tujih jezikov se ponavadi izvajajo na različnih stopnjah. Učenec se najprej udeleži začetnega tečaja, kasneje nadaljevalnega in tako naprej dokler ne osvoji znanja na nivoju, ki ga potrebuje oziroma želi obvladati. Znotraj posameznih skupin pa se ponavadi med udeleženci tečaja španščine pojavijo tudi razlike v znanju in hitrosti učenja. Posledično bo tempo učenja španskega jezika za določene učence prepočasen, spet drugi pa ne bodo uspeli slediti razlagi učitelja. Takšnim težavam pa se lahko izognete če se boste odločili za individualne inštrukcije na daljavo. Pri tej vrsti spletnega učenja, se inštruktor posveti le enemu učencu naenkrat. Pred začetkom inštrukcij na daljavo je dobro, da učenec pove kaj od udeležbe pričakuje oziroma kaj bi se rad naučil. Inštruktorjeva naloga pa je, da identificira nivo obstoječega znanja in da inštrukcije prilagodi posameznemu učencu. Med samimi inštrukcijami pa lahko inštruktor tudi prilagaja hitrost podajanja snovi in nekatere stvari razloži ponovno, če jih učenec ne razume najbolje. Vsak tip izobraževanja na daljavo ima torej svoje prednosti in slabosti. Od posameznika oziroma učenca pa je odvisno ali se bo za učenje španskega jezika udeležil tečaja online ali pa mu bolj ustrezajo inštrukcije na daljavo.

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Izvedi več

Izberi piškotke