Povezava do vašega spletnega tečaja

E učenje-kako učenje na daljavo narediti čim bolj učinkovito?

26.02.2021
E učenje-kako učenje na daljavo narediti čim bolj učinkovito?

E učenje-kako učenje na daljavo narediti čim bolj učinkovito?

 

 

Pomoč učiteljem pri učenju na daljavo.

E učenje oziroma učenje na daljavo se izvaja brez srečanja v živo. Pri takšnem načinu učenja se je z učenci težje povezati a to ni nemogoče. Potrebna je kreativnost, predanost in pozitiven pristop. Odnosi med učitelji in učenci so močan napovednik akademskega in osebnega uspeha študentov. Pripravili smo nekaj nasvetov, ki lahko služijo kot pomoč pri učenju na daljavo. Nasveti pa bodo pripomogli h boljši povezanosti med učitelji oziroma inštruktorji in njihovimi učenci. Boljša povezanost privede do tega, da se učenci z večjim veseljem udeležijo učenja na daljavo, prav tako pa bodo na učnih urah bolj aktivni.

 

Prvo srečanje pri spletnem učenju.

Na začetku inštrukcij z novimi učenci vsaj nekaj začetnih minut posvetite spoznavanju učencev in ustvarjanju skupnosti znotraj učilnice. Učence povprašajte o tem kaj jih zanima, prav tako pa del uvodno ure posvetite identifikaciji njihovega obstoječega znanja. Tako boste izvedeli nekaj o osebi na drugi strani ekrana prav tako pa boste lažje začeli s procesom izobraževanja na daljavo, če vam bo jasen nivo znanja vaših učencev. Za boljšo povezanost z učenci pa je dobro, da ti vedo nekaj o svojem inštruktorju zato se jim predstavite tudi sami. E učenje učiteljem in učencem omogoča uporabo različnih orodji, s katerimi je učenje in podajanje snovi lažje. Ta orodja pa je pri učenju na daljavo možno izkoristiti za boljšo povezanost znotraj učilnice. Ko boste z učenci prvič vzpostavili videopovezao bodite umirjeni in samozavestni. Pokažite, da ste sposoben učitelj in da verjamete v učinkovitost svojega poučevanja. Prepričani morate biti, da učencem lahko pomagate pri doseganju uspehov. To pa bo pozitivno vplivalo na samozavest učencev in posledično na boljšo učinkovitost učenja na daljavo.

 

 

Izkoristite spletno učilnico za spletno učenje.

Spletna učilnica na platformi Blearny.com učiteljem in učencem ponuja mnogo uporabnih funkcij, ki pripomorejo h kakovosti e učenja. Svojim učencem ponudite interaktivne vsebine in gradiva, ki jim bodo dostopna kot pomoč pri učenju na daljavo. V e učilnici naj bodo učencem dostopno tudi gradiva, ki jih bodo potrebovali pri prihodnjih srečanjih. Tako, se bodo sami pripravili na učenje online, še preden se bodo učne ure dejansko začele.

                             

Odzivnost pri učenju online.

Ključnega pomena pri izvajanju spletnega učenja je, da ste odzivni. Če učenec potrebuje pomoč pri učenju na daljavo bo v kolikor mu ne boste odgovorili v primernem času poiskal novega inštruktorja. Učne ure potrdite kar se, da hitro. Držite se dogovorjenih terminov in se na njih dobro pripravite. Še pred prvim srečanjem pa si lahko z učencem izmenjate nekaj sporočil in zaradi tega prihranite nekaj minut pri uvodnem srečanju.

 

E učenje ima isti cilj kot učenje v živo, to pa je predajanje znanja. Z integriranimi orodji, ki vam jih omogoča platforma Blearny.com je spletno učenje učinkovito in ima prednosti pred učenjem v živo. Bodite samozavestni, odzivni in dobro pripravljeni na e učenje in svojim učencem zagotovite kvalitetno izobraževanje na daljavo.

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Izvedi več

Izberi piškotke